Contact

Adres:

Vleeshouwersstraat 4C

9112 Sinaai

Telefonisch contact:
Enya Bogaert

+32 494 39 68 92

Lore Linthout

+32 479 43 96 09

Sociale Media
Facebook/Messenger
Mail
info@spenoazi.be

 

 

Bij ons ontvang je:

Volledagwerking

  • 12 euro/dag als je GEEN attest hebt
  • 22 euro/dag als je je stage doet
  • 28 euro/dag als je een attest animator in het jeugdwerk hebt

Halvedagwerking

  • 10 euro/dag als je GEEN attest hebt
  • 15 euro/dag als je je stage doet
  • 20 euro/dag als je een attest animator in het jeugdwerk hebt

Hoe oud moet ik zijn om speelpleinwerking te geven?

Om als animator op het speelplein te staan moet je 16 jaar zijn. Het jaar waarin je 16 wordt mag je ook al leiding geven.

Moet ik een cursus volgen?

Ja en nee. Bij ons mag je één zomer leiding geven zonder attest. Daarna vragen we jou om een cursus 'animator in het jeugdwerk' te volgen. Op zo'n cursus leer je immers heel wat nuttige en leuke zaken die elke animator zeker moet weten. Deze cursus kan je bij verschillende organisaties volgen. Let er gewoon op dat je het volgt bij een erkende organisatie. Je mag natuurlijk ook cursus doen voor je op het speelplein komt!

Weet je niet goed bij wie cursus te doen? Wel, wij raden de VDS aan. VDS staat voor Vlaamse Dienst Speelpleinwerk. Zij zijn dé ervaringsdeskundige op speelpleingebied en maken van jou een rasechte speelpleinanimator! Reken maar dat SPELEN daarbij centraal staat. Meer info over de cursussen van de VDS vind je op www.speelplein.net

Ik heb nog geen ervaring met kinderen mag ik dan wel speelplein geven?

Ja! De enige, echte vereiste is dat je graag met kinderen omgaat. Spelen en helemaal zot doen horen daar ook bij. Heb je die eigenschappen, wees dan maar zeker dat jij thuis hoort op het speelplein.

Hoelang duurt zo'n speelpleindag?

Dat is bij volledagwerking en halvedagwerking verschillend.Bij de halvedagwerking is elke dag hetzelfde. Dan beginnen we om 9u30 met voorbereiden van de activiteit van de namiddag. Vanaf 13u komen de kinderen en tegen 17u30 zijn ze alweer vertrokken. We ruimen nog een beetje op en evalueren hoe de afgelopen dag is verlopen. Zodra dat is afgelopen kan je naar huis (rond 18u30), maar meestal blijven we nog gezellig napraten en amuseren we ons gewoon.

Bij de volledagwerking werken we in een shiftensysteem, waarmee we vroeg opstaan proberen af te wisselen ;). We blijven 's avonds langer op het speelplein omdat we dan nog moeten voorbereiden voor de dag nadien en blijven zelfs op het speelplein eten: gezelligheid troef!

Als je eens een dag niet kan komen of eens vroeger door moet, allemaal geen probleem! Zolang we het maar op voorhand weten.

Moet ik iedere dag komen?

Nee. Je bent niet verplicht om iedere dag te komen. Je kan dus gerust bv. op maandag en dinsdag speelplein geven, op woensdag weggaan met vrienden en op donderdag en vrijdag terug speelplein geven. We vragen wel dat je duidelijk op voorhand zegt wanneer wel en wanneer niet, zodat we kunnen zorgen dat we elke dag over voldoende animatoren kunnen beschikken.

Moet ik iets te eten meenemen?

Je kan bij ons 's middag iets eten, maar je mag gerust zelf iets meebrengen. Eten bij ons kost meestal 1 euro. Het eten kiezen we de dag zelf en dat varieert van broodjes tot spaghetti tot frietjes. Een drankje bij ons kost 0,5 euro.

Zal ik wel iemand kennen daar op het speelplein?

Misschien, maar misschien ook niet! Wat wel zeker is, is dat je met open armen ontvangen wordt! Als nieuwe animator wordt je bij ons goed rondgeleid en er wordt ervoor gezorgd dat je je snel op je gemak voelt. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd he!

Ben ik verzekerd als ik op het speelplein sta?

Ja! Via de vzw Speelpleinwerkingen Waasland en de stad Sint-Niklaas ben je burgerrechtelijk verzekerd en ook voor lichamelijke ongevallen. Je persoonlijke spullen zijn echter niet verzekerd. Laat die Ipod dus voor de zekerheid thuis of berg voor de kinderen toekomen je spullen veilig op.

Waar kan ik terecht met al mijn vragen?

Je kan ons:

  • bellen op de Spenoazi-foon: 0488 495 600
  • OF
  • mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.